Reklamation och retur

Köp- och leveransvillkor

När du beställer varor från Bionema.se bekräftar du att du har läst, förstått och accepterat de köpvillkor som följer nedan.

Leveranssätt

Vi skickar beställningar med PostNord My pack collect

Nematoderna är levande organismer som inte bör utsättas för minusgrader eller temperaturer över + 30 grader vilket kunden måste ta i beaktande vid beställning.

När varan levererats till kunden, är det kundens ansvar att se till att varorna tas om hand på bästa sätt.

Bionema ersätter inte för skador som uppkommit efter avisering eller leverans. Kunden bör förvissa sig om att kunna ta emot varan i anslutning till leverans, dvs. avisering eller postutdelning.

Betalningsalternativ

Kortbetalning / Klarna Vi accepterar betalningar från de vanligaste typerna av kort:-VISA och MasterCard. Alla köp kopplas till Klarnas (https://www.klarna.com/se) säkra betalserver vilket betyder att Dina kortuppgifter endast går till Klarna och till inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering. Webbutiken kan inte ta del av Dina kortuppgifter vilket ökar säkerheten för dig som kund. - Internetbank / Klarna Ditt köp kan betalas direkt via Internetbank för dig som är kund hos Swedbank eller Handelsbanken. Dina kortuppgifter endast går till Klarna och inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering.

Faktura / Klarna Betalningsvillkor: 14 dagars betalningstid. Påminnelseavgift: 50 kr. Dröjsmålsränta: 8% plus Riksbankens internbankränta räknat på årsbasis, dvs ca 1% per månad. En fakturabetalning innebär att köparen lånar pengar för att betala en vara, tills dess att varan är betald. Om du väljer faktura som betalning görs därför en kreditupplysning på ditt personnummer, för att kontrollera din kreditvärdighet. Du får direkt svar på om ditt köp beviljas eller ej. Ett nekande besked kan bero på flera saker och står utanför shopens kontroll. Du kan då alltid välja ett annat betalningssätt för att betala dina produkter.

Leveranstid

Vi försöker leverera så snabbt som möjligt, inom en vecka ska varan finnas hos kunden. Vi skickar bara måndag tisdag och onsdag för att inte riskera att nematoderna blir liggande över helgen.

Under mycket varma perioder under sommaren eller vid sträng kyla vintertid kan leveranstiden bli längre då nematoderna är levande organismer som inte bör utsättas för temperaturer över + 30 grader eller frysa. 

Frakt

Eventuell fraktkostnad för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan.

Reklamation och returrätt

*Nyttodjur:

Returer är inte möjliga då nematoder är färskvara. Vi garanterar att de nematoder vi skickar är i gott skick. 

Vår garanti gäller inte resultatet av behandling med våra nematoder. 

För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Vid beställning av produkter som inte innehåller levande organismer gäller 

*Övriga produkter:

Kunden får åberopa att varan är felaktig endast om han eller hon lämnar näringsidkaren ett meddelande om felet inom skälig tid efter det att konsumenten borde ha märkt felet.

En reklamation som görs inom två månader efter det att konsumenten märkt felet anses ha gjorts i rätt tid.

Skador på paket

Upptäcker du skador på paketet anmäl det till oss skyndsamt.

Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, kontakta oss.

Ej uthämtade paket

*Nyttodjur:

Kunden debiteras hela beloppet då returer inte är möjliga.

*Övriga produkter:

För försändelse som går i retur pga. ej uthämtad försändelse, vägrad uthämtning, felaktig adressangivelse eller annan anledning till att en försändelse kommer retur till oss som ej kan påverkas av BioNema debiteras en kostnad av 100 kr

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Avisering

Det mobiltelefonnummer eller den mailadress du anger i kassan kan komma att användas för avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Priser

Priset som gäller är det som finns angivet i prislistan den dag kunden gör sin beställning.

Alla varor anges med pris inklusive moms. Moms ingår i priset med f.n. 25%.

Returer

Produkterna som innehåller levande nyttodjur bör förvaras svalt och har begränsad hållbarhet.

Detta gör att returer inte är möjliga. Samma dag som varan skickas meddelar vi internetkunder via e-post och övriga kunder meddelas vid beställning. Vi skickar måndag – onsdag.

Ångerrätt

Detta gäller köp av nematoder:

Vid distansavtal om varor och ickefinansiella tjänster har du inte ångerrätt om:

varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Kunden har rätt att ångra ett köp av nematoder, såvida inte varan redan har skickats.

På övriga produkter på vår hemsida gäller 14 dagars ångerrätt 

 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.