NEMAblom-bli kvitt sorgmyggorna

NEMAblom mot sorgmyggor

Sorgmygga, som med sin knyckiga flygstil virrar runt frukostfilen, drunknar i saften eller förirrar sig bakom glasögonen gör ingen som helst skada på växterna. De är mest irriterande och gör att fönsterbrädan alltid ser skräpig ut.

Sorgmyggans larver, däremot, som kläckt i blomjorden äter på växternas rötter. De små sår de orsakat på rötterna kan bli ingång för svamp och bakterier i rotsystemet vilket kan skada växter desto mera.

Frösådder kan helt förödas av sorgmyggans larver då de rötterna är så späda och känsliga jämfört med en "gammal" blomma med kraftigt rotsystem som klarar sig bättre.

Sorgmyggor finns ute i naturen hos oss naturligt i hela Sverige  och de följer gärna med in i värmen då krukor som stått ute ska in för vinterförvaring. 

Öronvivel och öronvivellarver kan också följa med uteväxter in, har du många växter eller stora krukor rekommenderar vi NEMAmulti.

Sorgmyggor följer också ofta med ny jord, så sorgmyggor är mycket vanligt då man starar vårsådden eller planterar om krukväxterna.

Det är alltid trevlig att börja hösten med att pryda hemmet med nya fräscha krukväxter, då följer ofta sorgmyggor med på köpet.

Sist men inte minst, våra vackra julgrupper, en vanlig källa till nya sorgmyggor. Tänk på att om du vattnat ner NEMAblom i dina krukväxter tidigare kan det finnas ett skydd mot sorgmygglarver under lång tid. När julgruppen gjort sitt och åker ut, så försvinner sorgmyggorna sakta men säkert om nematoder finns kvar i jorden. 

Nematoderna lägger sig i ett vilostadium om det inte finns larver i jorden. Torkar aldrig jorden ut eller blir det inte väldigt varmt på fönsterbrädan kan nematoderna ligga länge i ett vilostadium, samma stadie  som de befinner sig i när ligger i NEMAblom-förpackningen

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.